Poznate zgodbo Marije Magdalene? Zgodba iz Svetega pisma, ko so vlačugo zaradi grehov kamenjali? Grešnico in prostitutko. Sicer nikjer ni navedeno, da je bila to res Marija Magdalena, vendar so stoletja povezovali Marijo Magdaleno s pojmom grešne ženske.


Za zmoto je poskrbel papež Gregor Veliki leta 591, ko je tri različne ženske iz Lukovega evangelija, poimenoval Marija. Marija Magdalena je bila ženska, iz katere je Jezus izgnal sedem demonov. Tako je bila Marija Magdalena ožigosana za grešnico zaradi svoje spolnosti, kar pa je bila voda na mlin vladarjem. Na nezavedni ravni so tako sprogramirali psiho moških in njihovo dojemanje ženske spolnosti: na nezavedni ravni so tako sprogramirali psiho žensk, ki so svojo spolnost zatirale in se je sramovale – sramovale so se same sebe in svoje moči.


Morda bo takrat, ko se bodo ženske vrnile k svojim koreninam, napočil čas, da bomo v Magdaleni videli to, kar resnično je – duhovna učiteljica, apostolka apostolom, enakovredna Jezusu. Ko se bomo ženske vrnile k svojim koreninam, bomo stopile v svoje mojstrstvo, ki ga uteleša Magdalena. (vir: Ana Drevenšek, društvo Rdeči šotor )

Podobna zgodba ženske, ki jo je obsedlo sedem zlih duhov, je omenjena tudi v Svetem pismu, v Tobijevi knjigi:


Mladi Tobija se je, potem ko je njegov oče oslepel, odpravil k sorodnikom po denar, ki so ga dolgovali njegovi družini. Spremljal ga je nadangel Rafael.


Tobija je torej potoval in pes je šel za njim. Prvo noč je ostal ob reki Tigrisu. Šel si je umit noge, in glej, pognala se je za njim velika riba, da bi ga požrla. Tobija se je ustrašil in na ves glas zavpil: »Gospod, nadme gre!« Angel pa mu je rekel: »Primi jo za škrge in potegni k sebi!« Storil je tako in jo potegnil na suho in začela se je premetavati pred njegovimi nogami. Tedaj mu je angel rekel: »Iztrebi to ribo in shrani njeno srce, žolč in jetra; to boš namreč potreboval za uspešno zdravljenje!« Ko je to storil, je spekel njenega mesa. Vzela sta ga s seboj na pot. Drugo pa sta nasolila, kolikor bi jima zadostovalo, dokler bi ne prišla v medijsko mesto Rages.


Nato je Tobija angela vprašal: »Prosim te, brat Azarija (op.: ime pomeni Gospod je pomagal), povej mi, v kakšno zdravilo bo to, kar si velel od ribe shraniti?« Angel mu je odgovoril: »Ako deneš del njenega srca na oglje, prežene njegov dim vsakršno vrsto zlih duhov od moža ali od žene, da jih več ne nadleguje. Žolč pa je dober za to, da se mazilijo oči, ki imajo bel, in bodo ozdravele.«


Tobija ga je vprašal: »Kje hočeš, da ostaneva?« Angel mu je odgovoril: »Tu je mož, po imenu Raguel, tvoj bližnji sorodnik. Ima hčer, z imenom Sara, in nima ne sina ne hčere razen nje. Tebi gre vse njegovo premoženje, ti jo moraš vzeti za ženo. Snubi jo torej pri njenem očetu in ti jo bo dal za ženo!« Tedaj mu je Tobija odvrnil: »Slišim, da je bila dana že sedmim možem, pa so umrli. In še to sem slišal, da jih je hudi duh pomoril. Bojim se, da bi se utegnilo tudi meni to zgoditi, in ker sem edinec svojih staršev, jih bom v starosti z žalostjo spravil pod zemljo.«


Angel Rafael mu je rekel: »Poslušaj me, pojasnil ti bom, katere more hudi duh premagati! Tisti so, ki zakon tako sklepajo, da preženejo Boga od sebe in svojih misli ter svoji strasti strežejo kakor konj in mezeg, ki nimata razuma; nad temi ima hudi duh oblast. Ko jo boš pa ti vzel in stopil v spalnico, se je tri dni vzdrži ter se hkrati z njo ne ukvarjaj z ničimer drugim kakor z molitvijo! Tisto noč, ko boš zažgal ribja jetra, bo hudi duh pregnan. Drugo noč boš pripuščen v družbo svetih očakov. Tretjo noč pa boš prejel blagoslov, da se bodo vama rodili zdravi otroci. Po tretji noči vzemi devico v božjem strahu bolj iz ljubezni do otrok kakor iz poželjivosti, da boš v Abrahamovem zarodu dosegel blagoslov v otrocih.«


Kdo je ženska, ki jo je obsedlo sedem demonov?


To je ženska, ki je jezna, ki se ji v glavi motajo samo temne misli; ženska, ki v srcu nima ne radosti ne ljubezni; ženska, ki v srcu nosi trpkost odnosov, globoko razočaranje, zamero in sovraštvo; ženska, ki v srcu nosi spomin na mnoge zlorabe.

Marija Magdalena je zakodirana v vseh ženskah – program zlorabe, program pokorščine, program služkinje in zadovoljevalke potreb drugih; globoko v srcu hrepeni po ljubezni; v srcu nosi strah pred izgubo ljubezni; in v imenu ljubezni je pripravljena pristati na marsikaj; v imenu ljubezni se je pripravljena odpovedati sebi.

Ste vedeli, da energija spolnega partnerja ostane v maternici ženske sedem let? Končno sem našla knjigo, kjer je bolj natančno opisan ta proces. V knjigi Prehod vračev, avtorice Taishe Abelar piše, da smo ženske resnične podpornice družbenega reda in da smo po vsem svetu vzgajane enako – da bi bile moškemu na uslugo.


»Moški v telesu ženske pusti določene energijske linije. Te so videti kot kake svetleče trakulje, ki se premikajo v maternici in srkajo energijo. Tam so z razlogom, da zagotavljajo nepretrgano oskrbo z energijo moškemu, ki jih je tja dal. Tiste linije energije, nastale med spolnim odnosom, zbirajo in kradejo energijo iz ženskega telesa v dobro moškega, ki jih je tam pustil.


Tista energijska vlakna, ki ostanejo v maternici ženske, se tudi združijo z energijo, iz katere nastane potomec, če dejansko pride do spočetja. To bi lahko bila osnova družinskih vezi, kajti očetova energija se združi z energijo zarodka, kar omogoča moškemu čutiti, da je otrok res njegov. To so nekatera življenjska dejstva, ki jih mati nikoli ne pove hčeri (op. avt.: ker nima pojma o tem). Ženske so tako vzgojene, da se pustijo preprosto zapeljati moškim, pri tem pa se jim niti najmanj ne sanja, kakšne so posledice spolnih odnosov z ozirom na energijsko izčrpavanje, katerega le-ti v njih povzročajo.


Že to je dovolj hudo, če en moški pusti svoje energijske linije v ženskem telesu, čeprav je to potrebno za rojstvo potomstva in njihovo preživetje. A imeti v sebi energijske linije desetih ali dvajsetih moških, ki se hranijo s tvojo svetostjo, je več, kot se da prenesti. Potem pa sploh ni čudno, da ženska nikoli ne more dvigniti glave.


Ženska v sebi prenaša te svetleče črve sedem let, po tem času pa izginejo ali zbledijo. Najhuje pa je to, da se tik pred iztekom teh sedmih let cela četa črvov, prav od prvega moškega, ki ga je ženska imela, pa vse do zadnjega, naenkrat vznemiri, kar začne žensko siliti v nov spolni odnos. Po njem pa vsi črvi spet ožive, močnejši kot kdaj poprej, in se nadaljnjih sedem let hranijo s svetlečo energijo ženske.«


Dejstvo je, da več, kot je ženska imela spolnih partnerjev, več »energijskih črvov« ima v maternici. Preko teh energijskih povezav se z njeno življenjsko energijo napajajo vsi njeni spolni partnerji. Energijske niti se vzpostavijo vedno, ko ima partner izliv v žensko, in tudi če imata moški in ženska zaščiten spolni odnos s kondomom. Cerkev ima prav, ker zagovarja vzdržnost pred poroko. V tem primeru se zaščiti predvsem energija ženske.


Včasih nam je povsem nejasno, zakaj z nekom v trenutku steče neverjetna energija – tudi spolna. Prepričana sem, da se energija spolnih partnerjev zakodira na DNK duše, predvsem takrat, ko je ostala med partnerjema »zataknjena« energija. Zaradi tega se potem najdemo in zapletemo z enimi in istimi ljudmi, z namenom, da se energija, ki je ostala nakopičena na določenem delu DNK-ja duše, napolni s čisto božjo ljubeznijo.


Ker je to res pomembna zadeva, se kar takoj lotimo čiščenja energijskih niti z našimi spolnimi partnerji. Napišite seznam vseh spolnih partnerjev. Na ta seznam uvrstite tudi vse moške, za katere čutite, da so vas požirali z očmi, in je zadaj spolna energija. Na seznam lahko napišete tudi ženske, za katere čutite, da so želele priti do vaše energije. Vsi smo bili že večkrat utelešeni kot ženske in kot moški. Lahko je z določeno žensko ostala zataknjena energija iz enega od preteklih življenj, ko je bila ena od vaju moški.


Kraljica Juga


Marija Magdalena je svetnica. Jezus se je po vstajenju prvi prikazal prav Mariji Magdaleni. V Svetem pismu piše: »Južna kraljica bo med sodbo obujena skupaj z ljudmi tega rodu in jih bo obsodila. Ona je namreč prišla s konca sveta, da bi slišala Salomonovo modrost, toda glej, tukaj je nekdo, ki je večji od Salomona.«


Kdo je Kraljica Juga?

To je Sveta Ženska, ki ji je bila odvzeta moč – nikogar ne bo obsodila, samo spet bo to, kar je – Boginja na Zemlji. Prišel bo čas preporoda; prišel bo čas, ko bo Sveta Ženska v vsaki izmed nas vzcvetela; prišel bo čas, ko bo vsaka izmed nas negovala sveti prostor v sebi in v svojem srcu …

Marija Magdalena je ženska, ki živi v vsaki izmed nas, ženska, ki hrepeni po ljubezni in je zato pripravljena sprejeti manj, kot si zasluži; v imenu ljubezni se je pripravljena odpovedati sebi, v imenu ljubezni je pripravljena biti ljubica, v imenu ljubezni je pripravljena prenašati žalitve, v imenu ljubezni je pripravljena zatajiti sebe in svoje potrebe.


V Svetem pismu piše, kaj je ljubezen:

Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. vse prizanaša, vse veruje, vse upa, vse prestane. Ljubezen nikoli ne mine.


Ker naši možgani ne slišijo besede NE, zgornje besedilo naši možgani razumejo takole:


Ljubezen je potrpežljiva in prijazna; ljubezen je dobrotljiva, je nevoščljiva, ljubezen se ponaša, se napihuje; išče svoje, išče svoje koristi, se pusti razdražiti, misli hudo; veseli se krivice, veseli se, ko se prav ravna; vse prizanaša, vse veruje, vse upa, vse trpi. Ljubezen mine.

In ker nimamo pojma, kaj sploh je ljubezen, vse opravičimo v imenu ljubezni, vse potrpimo, vse verjamemo … v imenu ljubezni opravičujemo vse tisto, kar ni ljubezen.


Marija Magdalena v vsaki od nas tako močno hrepeni po ljubezni, da je zadovoljna, ko dobi drobtinice naklonjenosti in sprejetosti; tako močno je željna biti ljubljena, da je pripravljena pustiti vse za seboj in se podrediti; zaradi občutka, da nekomu pripada, se je pripravljena odpovedati svoji identiteti.


Tako močno je ranjena v srčiko duše, da se ne zaveda, da če rani drugo žensko, rani sebe; njena duša je tako močno prepojena z grenkobo in tako močno razočarana nad življenjem, da je preprosteje, da zboli za rakom, kot da bi spregovorila o svojih strahovih, žalosti in najgloblji bolečini.


Marija Magdalena, ki živi v vsaki od nas, si želi, da njena duša postane celostna; želi, da se ji zacelijo rane. Njeno dušo zaznamujejo zlorabe, posilstva, mučenja, smrti, žalost, samomori … ženska brez pravic, manjvredno bitje, sredstvo za rojevanje otrok … Ni čudno, da je mnogim otopelo srce, ni presenetljivo, da je mnogim žalost zastrla pogled, mnoge so v svoji jezi postale možače – borijo se proti moškim in s tem samo še bolj napajajo jezo in spomin duše na vsa življenja, ko jim je bila odvzeta moč; mnoge so se prenehale truditi in samo živijo – otopele od vsega hudega se skrijejo v svojo školjko in si ne upajo niti pisniti …


Viri:

 www.biblija.net – The Bible on Internet, Tobijeva knjiga 6 (Na potu v Ekbatano)

Lk 11,31; Sveto pismo, Prevod novi svet, Prevod angleške izdaje Svetega pisma – prevod novi svet iz leta 1984,

Korinčanom 13:4, Svetopisemska družba Slovenije, www.biblija. net


 Besedilo je iz knjige Ko imajo duše žur

External link opens in new tab or windowKo imajo duše žur