Življenje je lepo - če lahko vidiš lepoto v drobnih stvareh.

 

Imate čas opaziti lepoto drevesa, neverjetno obliko oblakov, lepoto majhne školjke; imate čas  zaznati  vonj gozda - mogoče diši po gobah; imate čas slišati šum vetra, žuborenje potoka, šumenje valov... Življenje je izobilje! Vsepovsod okrog nas je izobilje!

 

 

 

        

 

Naš hrupni um ves čas nekaj melje, premišljuje, primerja. S čim se ukvarjajo vaše misli? Mogoče s svojo boleznijo, mogoče s službo in sodelavci, mogoče s sosedi, mogoče s svojim partnerjem, mogoče s preživetjem in denarjem?

 

O čemer večji del razmišljamo, to se veča.  Čemur dajemo pozornost, tega nam življenje da še več.

 

To je kar kruta resnica. Če imate denarne težave, vam jih bo dalo življenje še več. Tega vendar nočete.

 

Če imate preveliko težo in se kar naprej kritizirate, boste tega dobili še več - še več kilogramov. Kruto, mar ne?

 

Imate ljudi okoli sebe, ki niso prijazni? Razmišljate veliko o njih? Življenje vam bo dalo še več neprijetnih situacij! Tudi to je kruto.

Vendar - življenje nas uči. Če so ljudje neprijazni, sem lahko jaz prijazen - na. Če imam preveliko težo, lahko najdem na sebi nekaj, kar mi je všeč - mogoče imam lep pogled, mogoče imam lep nasmeh? Če imam denarne težave, se lahko naučim uživati v stvareh, ki so zastonj - mogoče lahko grem na sprehod in opazujem izobilje narave.

 

Mir, sprejemanje, sočutje, potrpežljivost... zadovoljstvo....sreča... Vse to se vidi  na obrazu. Kaj nosite v srcu? 

Misli so stvar, ki jo  lahko nadzorujemo. Misel je edina energija, ki ustvarja (ali razdira). Kako sebe vidite v bodoče? Kako si sebe zamišljate čez 10 let? (Upam, da niste pomislili, da boste mrtvi.) Začnite opazovati svoje misli!

External link opens in new tab or window      External link opens in new tab or window      External link opens in new tab or window            External link opens in new tab or window     External link opens in new tab or window     External link opens in new tab or window


Click to edit text. What do visitors to your website need to know about you and your business?