Verjetno poznate besede dr. Martina Luthra Kinga, ki so se dotaknile milijonov src po svetu: »I have a dream,« kar v slovenščini pomeni: »Imam sanje.« In če imate tudi vi sanje in gorečo željo, verjemite, da če obstaja želja, obstaja tudi način, kako jo uresničiti ...

»Sanjam, da se bo nekega dne ta narod dvignil in v polnosti živel pravi pomen svoje vere: Te resnice imamo za samoumevne: da so vsi ljudje ustvarjeni kot enakopravni. Sanjam, da bodo nekega dne na rdečih gričih Georgie sinovi nekdanjih sužnjev in sinovi nekdanjih lastnikov sužnjev skupaj sedli k mizi bratstva. Sanjam, da se bo nekega dne celo država Misisipi, puščavska država, ki vzdihuje v vročini nepravičnosti in zatiranja, spremenila v oazo svobode in pravičnosti. Sanjam, da bodo moji štirje otroci nekega dne del naroda, ki jih ne bo presojal po barvi kože, temveč po značaju. Sanjam, danes.«  (vir: wikipedija)

 

Še velika vizionarja, ki sta prav tako kot Martin Luther King, upala povedati, kaj čutita in kako razmišljata. John Lennon in Yoko Ono sta v legendarni pesmi »Imagine« opisala vizijo sveta, ki nekoč bo. Čeprav je pesem nastala pred več kot pol stoletja, je še vedno aktualna.


Predstavljaj si, da bi vsi ljudje živeli v miru. Predstavljaj si, da ni nobena vera prava. Predstavljaj si, da ni vojn in nobenega razloga, zakaj bi se ljudje med seboj pobijali. Predstavljaj si, da ni pohlepa ali lakote; predstavljaj si, da ni nebes in ne pekla.

Lahko rečete, da sem sanjač, in vem, da nisem edini – upam, da se mi nekoč pridružite, in svet bo živel kot eno …


Temu se reče vizija! Vizija, ki si jo živo predstavljamo, je vizualizacija – to je postopek, ko to, kar še ni tu, privabljamo v življenje. Z mislijo, vero in zaupanjem aktivno sodelujemo pri ustvarjanju svoje prihodnosti. Ko usmerimo pozornost tja, kjer želimo biti, se odprejo nevidne poti. Tako deluje vesolje. Kvantna fizika je to dokazala ... in nenazadnje imamo vsak dan polno dokazov – bolj, kot smo negativni, bolj tonemo – ali ni to dovolj velik dokaz, da vizualizacija deluje?!
Zdravilna molitev dekodiranja je odlično orodje, s katerim izpostavimo težavo, ter jo tudi pobrišemo z ekrana našega življenja. Če želimo problem rešiti, ga moramo izpostaviti. To je prvi korak. Drugi korak je povezan z usmerjanjem zdravilne božje svetlobe v štiri najmočnejše točke samozdravljenja, tretji korak pa je usmerjanje pozornosti v vizijo končnega srečnega rezultata.


In tu se mnogim zatakne. Ne želijo si ničesar. Preprosto korakajo po cesti življenja, se onemogli spotikajo in se niti ne vprašajo, kam gredo. Preprosto so se vdali v usodo. Dan sledi dnevu, ponavlja se kopija dneva, dan za dnem … ker …


Ljudje, ki so si nehali želeti, so otopeli. Ne zmorejo več videti lepote rožice ob poti, ker samo delajo, kar morajo delati. Naša duša ni prišla v to življenje korakat (še enega) marša; naša duša ni prišla v to življenje, da bo sledila temu, kar mora biti … naša duša je prišla v to življenje izrazit sebe, svoj potencial!


Pomislimo na drugo svetovno vojno. Hitler sam ne bi mogel narediti toliko gorja. Imel pa je veliko ljudi, ki so hodili v službo. Nekdo je moral odpirati vrata komor, kjer so sežigali ljudi.


Spomnim se sebe, ko sem bila na točki, ko sem iz dneva v dan otopelo korakala. Vsak večer sem se zgrudila v posteljo in naslednji dan nadaljevala z isto rutino … V knjigi Ko imajo hormoni žur sem že govorila o tem. Bila sem na nekem seminarju, kjer je Alan Kobilica govoril o svojem projektu »Vidim cilj«. Pošteno sem se zamislila – on, ki je oslepel, je videl cilj in jaz, ki imam zdrave oči, nisem – ko sem se vprašala, kaj je moj cilj – videla prav nič.

Začela sem si ponavljati trditev: »Vidim cilj, vidim cilj, vidim cilj …« In cilj se mi je naslikal pred očmi. Naslikala so se mi nova vrata. Duša mi je sporočila, da je čas, da odprem nova vrata … Zdaj vem, da bi se, če si ne bi dovolila stopiti skozi nova vrata, zadušila. Omagala bi. Moja duša bi tako trpela, da bi si izbrala novo priložnost za rast. Obnemoglo telo bi pustila za seboj. Izbrala bi si novo življenje.


Pravljice nas učijo, da se je vsak junak kalil v bitkah; vsak srečen konec je posledica (na videz nepremagljivih) težav. Prav tako je naše življenje – ko je videti najbolj hudo, nam duša prinaša lekcijo; ko smo sredi največjega neurja, je to začetek nečesa boljšega.
Meditacija »Vidim Cilj«


Najprej preverimo z mišičnim testom:

  • Potrebo imam po tem, da sledim množici.
  • Strah me je svojih želja.
  • Strah me je sprememb.
  • Razočaranje preveč boli. Bolje je zatreti svoje želje.
  • Kdor izstopa, je ob življenje. Bolj varno je ostati v vsakodnevnih rutinah.Kdor ima v podzavesti prepričanje, da je najlažje preživeti tako, da zatre svoje želje, naj najprej z Zdravilno molitvijo dekodiranja počisti čustvene motilce. Tam, kjer je težava, naj vstavi vsako težavo posebej in jo dekodira. Nato naj prste usmeri v »kljunček« in z novo energijo napolni štiri zdravilna središča. Ponavlja naj si: »Vsi nivoji moje duše se polnijo z zdravilno božjo svetlobo.«


Naslednji korak pa je vizualizacija. Prosimo dušo, naj nam pomaga pri novi viziji. Dlani usmerimo predse – v položaj blagoslova. Z zaprtimi očmi izgovarjamo: »Vidim cilj, vidim cilj, vidim cilj, vidim cilj …« Tudi ko izdihnemo ves zrak, še med vdihom izgovarjamo: »Vidim cilj, vidim cilj …« Zvok postane drugačen, ko med vdihom izgovarjamo: »Vidim cilj …« Krožno dihanje in izgovarjanje manter skupaj z dihanjem vzpostavi pretok energije preko čakre tretjega očesa, ki je povezana z videnjem tega, kar ni moč videti s prostim očesom. To meditacijo je pametno ponavljati toliko časa (vsaj 2x na dan po nekaj minut), da se nam na notranjem ekranu prikaže slika, kamor nas hoče popeljati duša. Zaupajmo v moč naše duše, ki pozna vse odgovore.


Zavedam se, da v stanju ljubezni, veselja in hvaležnosti z lahkoto uresničujem svoje želje. Tudi če še nimam tega, kar si želim, se zavedam, kaj mi pripada. Lahko se veselim tega, kar me še čaka. Če zmorem ustvariti željo, jo je moč tudi uresničiti. Zavedam se svojih hrepenenj. Zavedam se, česa si želim, in dovoljujem, da to pride v moje življenje z božansko hitrostjo. - več na kartah Prehod v novo dobo


besedilo je iz knjige Ko imajo duše žur