Kako se kaže razbohotena kandida?


Večina zdravnikov spregleda resnost razdejanja, ki ga lahko naredijo razbohotene kvasovke na drugih delih telesa. Kandida proizvaja strupene snovi, ki poškodujejo oblogo v črevesju. Posledica tega je, da lahko skozi črevesje zdrsnejo tudi večje molekule hrane, ki niso povsem prebavljene. Kri ne prepozna teh molekul, zato jih obravnava kot sovražne. S tem porabite veliko moči lastnega imunskega sistema za to, da lovite in nevtralizirate molekule, ki v krvi nimajo kaj iskati. Enako kandida posredno povzroči alergije na različne snovi, ki bi jih pri normalni prebavi telo brez težav sprejelo. Sočasno hrana ni deležna normalne prebave (to opravijo mlečnokislinske bakterije), zato v želodcu vre in nas skoraj vse, kar zaužijemo, napenja, v kri pa ne pridejo dragocene sestavine, ki jih potrebujemo. Zato nam manjka vitalnih snovi in smo utrujeni. V debelem črevesju se kopiči zavreta hrana, ki nas zastruplja, to pa lahko pripelje tudi do raka debelega črevesja.


Če se kandida nenadzorovano množi, lahko preraste v resno bolezen, ki ima takšne simptome, da nanjo pogosto nihče niti ne pomisli.


Če ste pogosto zelo izčrpani, če vam pešata pozornost in spomin, če včasih čutite, kot da vas v lastnem telesu polovica manjka, če ste otopeli, če občasno čutite bolečine v želodcu, če vam ni do spolnosti, če vas popadata nerazložljiva žalost in jok, če imate mrzle roke in noge, če pogosto čutite bolečine v mišicah in če z vašim izločanjem blata ni vse v redu (če imate driske ali zaprtja), je vse to lahko posledica delovanja kandide, ki je kolonizirala telo. Če se vam simptomi poslabšajo ob vlažnem vremenu, je to še en dokaz, da gre za nadležno kandido. Preverite svoje razstrupljevalne sposobnosti


Daleč najboljši test za oceno našega počutja.

Dr. Jeffrey Bland je sestavil vprašalnik za preverjanje presnove posameznika, s pogostimi simptomi, ki kažejo na majhno sposobnost razstrupljanja. V tem članku je opisana skrajšana verzija. Preberite si, katere izmed naštetih simptomov občutite, in dobili boste približno predstavo, ali je vaša presnova zadovoljiva.
Herbalhappy dietas.com


Odgovorite na spodnja vprašanja:


Vsak simptom, ki ga imate občasno, točkujte z 1 točko, pogoste simptome pa z 2 točkama.

 • Glava: glavoboli, omedlevica, omotičnost, nespečnost
 • Oči: solzne ali srbeče oči, otečene, pordele ali lepljive veke, žepki ali  temni kolobarji pod očmi, zamegljen vid
 • Ušesa: srbenje, bolečina, okužba,izcedek iz ušesa, zvonjenje v ušesih, izguba sluha
 • Nos: zamašen nos, težave s sinusi, seneni nahod, napadi kihanja,obilno nastajanje sluzi
 • Usta: kronični kašelj,davljenje,pogosta potreba po  odkašljevanju,hripavost,izguba glasu,otekle ali brezbarvne  dlesni,ustnice ali jezik,ustne razjede.
 • Koža:   akne,koprivnica,izpuščaji,suha koža,izpadanje las,navali vročine,prekomerno znojenje.
 • Srce:    nepravilen ali preskakujoč srčni ritem,hiter ali razbijajoč  utrip,bolečina v prsnem košu.
 • Pljuča:   katar v prsnem košu,astma,bronhitis,kratka sapa,oteženo  dihanje.
 • Prebava:   slabost, bruhanje, driska, zapeka, napenjanje, kolcanje, vetrovi, zgaga, črevesno želodčne bolečine
 • Mišice sklepi:   bolečine v mišicah ali sklepih, artritis, okorelost ali omejenost gibov, občutek slabosti ali utrujenosti.
 • Teža:     pretirano uživanje hrane, pijače,  želja po določenih vrstah hrane, prekomerna telesna teža, prisilno uživanje hrane, zadrževanje vode, prenizka telesna teža.
 • Energija:    utrujenost, lenobnost, apatija, letargija, hiperaktivnost, nemir
 • Um:     slab spomin, zmedenost, slaba zmožnost razumevanja, laba zbranost, slabo povezovanje dejstev, težave pri sprejemanju odločitev ,jecljanje ali zatikanje pri govorjenju, požiranje zlogov, težave z učenjem
 • Čustva:   nihanje razpoloženja, anksioznost, strah, živčnost, jeza, razdražljivost, napadalnost, depresivnost.Če ste zbrali več kot 25 točk imate začetne motnje pri razstrupljanju. Poskrbite za spremembe v načinu prehrane.
Če ste zbrali več kot 50 točk je vaša sposobnost razstrupljanja podpovprečna.
Če ste zbrali več kot 75 točk, bo najbolje, da obiščete zdravnika.  (vir knjiga 100% zdravi)


Mogoče bi bil čas, da tudi sami naredite nekaj v smeri razstrupljanja. Rešitev je spodaj:Zaradi česa telo postane zelo kislo?


Jetra, ledvica in črevesje so zelo učinkoviti organi za razstrupljanje. Ko jih preobremenimo, ne zdržijo več. Preveč sladkorja, preveč živalskih maščob in preveč alkohola povzroči zastajanje strupov v telesu. Ledvica preobremenimo, ker pričakujemo, da bodo čistile tako škodljive snovi iz okolja kot hrano s preveč sladkorja in bele moke; hkrati pa še premalo pijemo. Ledvica brez vode  enostavno ne morejo pravilno delovati, zato strupe iz presnove  pošljejo nazaj v krvni obtok. Črevesne celice so prav tako  brez moči, ker ne dobijo dovolj balastnih snovi iz žit, sadja in zelenjave. Alkohol še dodatno škodi črevesni sluznici in zato strupi ne odhajajo v kanalizacijo, pač pa v kri.


Telo postane kislo zaradi:


 • kislin, ki jih vsebujejo sladkarije in maščobe
 • sečne kisline (nastaja iz živil, ki vsebujejo veliko purina - meso in fižol)
 • žveplove kisline (svinjina)
 • solitrove kisline (iz prekajenih živil)
 • oksalne kisline (beluši, rabarbara)
 • acetuilsalicilne kisline (aspirin)
 • solne kisline (stres, strah, jeza)
 • mlečne kisline (napetost, prenaporni šport)
 • nikotinaKaj morate vedeti, ko se pojavi kandida:


  razstrupljanje misli in telesa–   Katera hrana zakisa telo
–   Kakšno razmišljanje zakisa telo in kandida
–   Pomen vode in soli
–   Kako razkisati telo - dodajte kalcij in magnezij
–   Kako si na novo postaviti razmišljanje o sebi in svojem telesu – ljubezen do sebe

–    Živila vplivajo na razkisanje telesa“Česar ledvice in mehur ne morejo izločiti, mora izločiti črevo. Česar to ne more izločiti, morajo izločiti pljuča. Če vse skupaj ne zadostuje, priskoči na pomoč koža. In tisto, česar ne more izločiti koža, nas vodi v smrt.” pravi Kitajska modrost.Če občutite napetost v predelu trebuha, je sedaj pravi čas, da se lotite razstrupljanja.

 

1.   Acidophilus vzamete zjutraj

2.  Česen – jemlje se  pred spanjem.

 

3.  Betaguard – boljše delovanje, če ga vzamete  pred spanjem 


4.  Kal-mag – najbolje deluje, da ga vzamete zjutraj in zvečer 


kandida dieta


Na eno od predavanj, ki jih organiziram, je prišlo mlado dekle, ki je imelo mozolj pri mozolju. Tinin sistem razstrupljanja je  zatajil. Seveda se je najprej zatekla k medicini, ki pa ji je priporočala hormonske tablete. V času, ko je jedla hormone (podpisala je, da naslednje tri leta ne bo imela otrok), je bilo stanje boljše; ko pa je prekinila hormonsko terapijo, je bilo stanje še slabše. Ker njeno telo ni dobilo osnovnih hranil, se  ji je poslabšalo še psihično stanje. Tudi zaradi nihanja razpoloženja se je  oglasila pri zdravniku, ki pa ji je predpisal blage antidepresive.


Zgodilo se ji je nekaj podobnega kot v tej zgodbi:


Nekega dne pride Janez k zdravniku zardi hude driske. Ker je zdravniku zmanjkalo zdravil za drisko, mu je predpisal antidepresive. Dal mu je navodila in pripomnil, naj preide nazaj, če se stanje ne bo izboljšalo. Janez je šel domov, vzel zdravila in čez nekaj dni prišel nazaj k zdravniku. Ta ga je vprašal:”No Janez, kako je kaj z zdravjem? Se je stanje kaj izboljšalo?” Janez pa je odvrnil:”Pomagalo ni nič, sekiram pa se tudi ne več.” .Naj  se vrnem nazaj k Tini. Na Tečaju zdravega življenje je poslušala, kako se telo razstruplja in kako  lahko pospeši razstrupljanje.  V enem mesecu so ji mozolji izginili! Kaj uničuje kandido? • Svež česen in čemaž izganjata kandido.

External link opens in new tab or window

 • Bakterija lactobacilus acidophillus nadzira razvoj kandide, saj spremeni pH v prebavnih organih in pri tem proizvaja hidrogen peroksid, ki ubija kandido. To bakterijo pogosto dodajajo jogurtovim napitkom, vendar so testi pokazali, da je delovanje tovrstnih industrijsko pridelanih jogurtov omejeno le na čas uporabe. Očitno je “seme” preslabo, da bi se razvijalo v telesu. 

External link opens in new tab or window

 • Sirotka je tekočina, ki nastane pri mlečnokislinskem vrenju. Ne vsebuje beljakovin in maščob, zato pa dragoceno bazično desnosučno mlečno kislino in minerale (kalcij, kalij, natrij, fosfor, magnezij in mangan v sledovih). Mlečna kislina ovira razvoj mikroorganizmov, ki povzročajo bolezni, denimo bakterije, bolezenske klice in glive, ki motijo normalno delovanje črevesja. 

Pred leti sem tudi sama  imela hudo kandidiazo – poleg tega, da sem imela slabo prebavo (drugi imajo lahko prehitro), me je ščipalo pri srcu, imela sem navale tesnobe in kar naprej mi je šlo na jok…ni bilo ravno rožnato obdobje.

 

 

Kako sem rešila težave  s kandido? Pišite mi na External link opens in new tab or windowminka@srecno-zivljenje.com - tudi vam lahko pomagam.