Ko je telo prekislo:

 

Ko  ima telo premalo tekočine, se zaradi napačne prehrane, kajenja, pomanjkanja gibanja in stresa, lahko ravnovesje tako poruši, da telo postane prekislo in se zastrupi: v sklepih in v tkivih se začnejo nabirati kisline v obliki soli, kar uničuje celično strukturo. Telo skladišči tudi druge strupe, npr. težke kovine, ker jih ne uspe odstraniti. Hkrati skladišči tudi vodo, zaradi česar je telo videti zabuhlo. Pojavijo se motnje v prebavi in v presnovi... Posledično se počuti dehidriran človek brez moči, ima motnje v prekrvavljenosti, kar ima za posledico poapnenje žil.
Posledice kroničnega pomanjkanja vode so:


 • hitro staranje kože
 • rane se slabo celijo
 • kronična utrujenost in slaba koncentracija
 • bolečine v sklepih - lahko tudi otekli sklepi
 • zabuhlo telo - nabiranje vode v telesu
 • pojav celulita
 • dolgotrajno pomanjkanje vode se kaže kot: revma, protin, krčne žile, nevrodermatitis,  paradontoza, obolenja želodca in črevesja, migrene in v skrajnih primerih tudi srčni napad in možganska kap.


Zaradi česa telo postane zelo kislo?


Jetra, ledvica in črevesje so zelo učinkoviti organi za razstrupljanje. Ko jih preobremenimo, ne zdržijo več. Preveč sladkorja, preveč živalskih maščob in preveč alkohola povzroči zastajanje strupov v telesu. Ledvica preobremenimo, ker pričakujemo, da bodo čistile tako škodljive snovi iz okolja kot hrano s preveč sladkorja in bele moke; hkrati pa še premalo pijemo. Ledvica brez vodne energije enostavno ne morejo pravilno delovati, zato strupe iz presnove enostavno pošljejo nazaj v krvni obtok. Črevesne celice so prav tako  brez moči, ker ne dobijo dovolj balastnih snovi iz žit, sadja in zelenjave. Alkohol še dodatno škodi črevesni sluznici in zato strupi ne odhajajo v kanalizacijo, pač pa v kri.


Telo postane kislo zaradi:


 • kislin, ki jih vsebujejo sladkarije in maščobe
 • sečne kisline (nastaja iz živil, ki vsebujejo veliko purina - meso in fižol)
 • žveplove kisline (svinjina)
 • solitrove kisline (iz prekajenih živil)
 • oksalne kisline (beluši, rabarbara)
 • acetuilsalicilne kisline (aspirin)
 • solne kisline (stres, strah, jeza)
 • mlečne kisline (napetost, prenaporni šport)
 • nikotina


Vsako uro kozarec vode


Pred tem, da bi telo postalo prekislo, se zavarujete s tem, da dovolj pijete. Najbolje je, da v vodo stisnete limono, ki je bogata s C-vitaminom in flavonoidi, ker s tem še dodatno podprete proces razstrupljanja. Po kakih dveh tednih rednega pitja vode telo opazi, da dobiva dnevno

dovolj vode in zato se ne oklepa več vode v tkivih. Posledično boste shujšali, predvsem pa bo izginila zabuhlost in napihnjenost.


Posledica bo, da boste shujšali, poleg tega pa boste videti čili in sveži. Počutili se boste precej bolje.


Zmešajte v vodo okusen čaj NeoLifeTea - še dodatno vam bo pomagal pri procesu razstrupljanja.

 

Vsebuje tri različne čaje - črni, beli in zeleni čaj, ki   zmanjšajo  glikemični indeks živil kar za 20%. Posledično boste dalj časa občutili sitost in močno se bo zmanjšala želja po sladkem. Mešanica zeliščnih čajev vpliva na  dobro počutje in na dodatno odvajanje strupov iz telesa. Poleg tega vsebuje mešanico zelišč. Naj izpostavim samo rožni koren, ki preprečuje nastanek depresije in napadov razdražljivosti. Pospešuje odvajanje  vode iz telesa in pomaga pri odstranjevanju trdovratne maščobe, kot je celulit. 


External link opens in new tab or windowAloe vera plus - pomoč pri razstrupljanju telesa


Pijače, ki so priporočljive za  razstrupljanje:


 • voda
 • zelenjavni sokovi
 • čaj - predvsem zeliščni
 • kava  - kofein pospešuje prebavo. Poleg kave vedno popijte kozarec vode, ker kofein izločaš vodo iz telesa.
 • kozarec suhega vina ima nizek glikemični indeks in ga lahko brez slabe vesti popijete v sklopu obroka.


Pijače, kjer so skriti sladkorji:


 • Sadni sokovi - res je, da so polni vitaminov in mineralov; so pa polni tudi fruktoze.  Sadnih napitkov in sadnega nektarja ne jemljite na potovanje v vitkost!
 • Gazirane pijače - pol litra gazirane pijače lahko  vsebuje 15 kock sladkorja!
 • Vode z okusi - preberite deklaracijo! Na 1 dl tekočine lahko zaužijete kar 12 g sladkorja!


Beljakovinske pijače, ki vam pomagajo pri hujšanju:
Voda  - koliko je popijete?


Če ne pijete dovolj, voda zastaja v telesu. Saj vem, kaj porečete: "zjutraj ne morem piti - gre mi na bruhanje; med službo ne morem piti, ker neprestano tekam na WC, pil-a bom zvečer; ko pa pridete domov, pa spet ne pijete, ker imate toliko obveznosti; zvečer pa spet ne pijete, ker ponoči ne želite vstajati.  Sčasoma postane telo kronično dehidrirano in zato začne shranjevati vodo v maščobnih celicah.


Click to edit text. What do visitors to your website need to know about you and your business?Maščobne celice shranjujejo vodo!

 
Ali popijete vsako uro kozarec vode?
 
Ne? Niste žejni?
 
Poglejmo kamele. Kamele vodo shranjujejo v grbi, ki ni nikakršen vodni rezervoar,
ampak maščobno tkivo. Tudi telo je sposobno vodo uskladiščiti v maščobno tkivo.

Če pa opazi, da njegove celice dobivajo dovolj vode - to traja od dveh pa do dvanajst tednov - potem razgradi maščobne zaloge. Posledično boste shujšali.
 
Katera voda je prava?
 
Pijte studenčnico iz narave, ki je najboljša. Na drugem mestu je voda iz vodovoda. Voda naj na telo deluje s tistim, kar odnaša s seboj, ne s tistim, kar vanj prinaša. Voda bo očistila vse strupe, ki so se nabrali v maščobnem tkivu.
 
Na vsakem koraku poslušamo:" Pijte raje ustekleničeno vodo!" Če ste mnenja, da voda iz pipe ni dovolj dobra, enostavno na pipo pritrdite zelo kakovosten filter iz aktivnega oglja.
 
 
Kaj pa vode z okusom? So dobre, kajne?
 
Poglejmo deklaracijo: na 100 ml (1deci) je 4,5 grama sladkorja. To je primerljivo z enim malim zavitkom sladkorja, ki ga dobimo poleg kave ali z eno polno jedilno žlico sladkorja. Grozljivo, kajne?! Če na dan popijete 1 veliko plastenko vode z okusom - liter in pol - nevede zaužijete  15 žlic sladkorja!
 
Več o zdravem hujšanju najdete v knjigiKristali vode, ki so bili izpostavljeni negativniom besedam ali negativni glasbi:

 

havy metal  ubil te bom  ločitev  hitler

Kristali vode, ki so bili izpostavljeni pozitivnim besedam:

 

čista izvirska voda  molitev  hvala  ljubim te

 

zdravo hujšanje - ohrani lepoto

Ste vedeli, da bi naše telo brez kolagena razpadlo?

Pospešite obnovo telesa z zadostno količinoC-vitamina in beljakovin.

Vaše telo se bo obnovilo po naravni poti. Rezultat? Izgledali boste mlajši, lepši in bolj vitalni!